ga naar het menu ga naar de hoofdinhoud

Linkgidshosting

Home - Klantenservice - Webinterface

Klantenservice

Webinterface

Door op de screenshots te klikken kunt u een vergrote afbeelding zien. Uiteraard is dit maar een beperkte demonstratie van de webinterface. Wilt u graag de volledige webinterface bekijken, neem dan even telefonisch contact op om een afspraak te maken.

Beheer

Startpagina

Elk hostingpakket is standaard voorzien van een eigen beveiligde grafische webinterface.
U kunt hier zelf allerlei instellingen beheren zoals het aanmaken en beheren van email-accounts, beveiligen van mappen binnen uw website, het bekijken van statistieken, maken van backups, het uploaden of aanpassen van bestanden en nog veel meer.
De webinterface is meertalig en u kunt kiezen uit meerdere talen waaronder Nederlands.
De meeste onderdelen van de website hebben engelstalige instructie video's en een uitgebreide engelstalige help-functie.

Statistieken

Overzicht van account

U kunt via het menu "statistieken" in de webinterface zien over welke hoeveelheid dataverkeer, gebruikers, databases en schijfruimte u beschikt en u ziet hier ook hoeveel u al in gebruik heeft.
Het venster "Schijfruimte gebruik" geeft u een duidelijk overzicht van de mappen-structuur van uw website en laat in één oogopslag zien waar zich de grootste hoeveelheid bestanden bevind. Het venster "Dataverkeer" geeft in heldere grafieken en cijfers het dataverkeer van de afgelopen maanden weer.

E-mail accounts beheren

Beheer van email accounts

Via het menu "Email" kunt u email-accounts aanmaken of wijzigen, email-forwarding instellen, groepen aanmaken, email-aliassen toevoegen of redirects aanmaken naar extrene email-adressen en nog veel meer.
Ieder email-accont heeft verder nog instellingen voor het filteren van spam en geavanceerde email filtering via het Procmail programma. Voor ieder email-account is het mogelijk een configuratiebestand te downloaden voor Microsoft Outlook, dit maakt het instellen van uw email account in Outlook uitterst gemakkelijk.

Beveiliging

Beveiliging van mappen

Via het menu "World Wide Web" heeft u toegang tot het scherm "Foldertoegang". Via dit scherm kunt geslecteerde mappen in uw website afsluiten met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit kan nuttig zijn voor sites die een deel van hun content exclusief voor geselecteerde bezoekers wil reserveren.

Na de selectie van de map kunt u per map gebruikersnamen en wachtwoorden toekennen.

Beheer van bestanden

Bestandsbeheer

Elk account is voorzien van File manager. Hiermee kunt u overal ter wereld, ook wanneer u niet de beschikking heeft over een FTP programma, uw pagina's aanpassen of bijvoorbeeld afbeeldingen toevoegen. De aanpassingen via de Filemanager worden direct verwerkt, zodat door uw bezoekers altijd de meeste actuele informatie bekeken kan worden.

 

Webmail

Webmail

Elk account is voorzien van een eigen webmail programma.
Hiermee kunt u overal ter wereld makkelijk via de webbrowser uw email uitlezen en verzenden.
U kunt het webmail programma zowel via de grafische interface benadren als met een directe url.
Het webmail programma wordt ook vaak gebruikt om SPAM in op te vangen, de ongewenste email wordt dan opgevangen in een aparte SPAM map in het webmail programma.

Beheer van databases

Beheren van databases

Bij gebruik van MYSQL wordt standaard phpMyAdmin geplaatst zodat u via de webinterface uw database kunt beheren, tabellen kunt aanmaken en backups van uw database kunt maken. PHPmyAdmin is zowel via de grafische webiterface te benaderen als met een directe url verbonden aan uw website.

 

 

Spamfilter systeem

Vanaf nu is het mogelijk gebruik te maken van een nieuw spamfilter systeem die naar eigen wens te configureren is. Klik hier voor meer informatie over het nieuwe systeem en de mogelijkheid om deze aan te vragen.